Hoe sluit ik mij aan bij een affiliate netwerk?

Hoe sluit ik mij aan bij een affiliate netwerk

Als je interesse hebt in affiliate marketing is het een goed om je aan te sluiten bij enkele affiliate netwerken. Hieronder lees je hoe dat moet.

Jezelf aansluiten bij een affiliate netwerk is erg eenvoudig. Je voert je persoonlijke- en website-gegevens in op de aanmeldingspagina van het affiliate netwerk. Daarna moet je account goedgekeurd worden. Van zodra dat gebeurt is kan je aan de slag als affiliate van het netwerk.

Wat is een affiliate netwerk?

Kort gezegd is een affiliate netwerk een bedrijf dat een grote groep van adverteerders groepeert. Adverteerders sluiten zich aan bij het netwerk omdat ze zo toegang krijgen tot een grote groep van publishers of affiliates. Die affiliates hebben elk hun eigen website of blog waarop ze linken en banners van adverteerders kunnen plaatsen. Daarvoor moet een publisher zich eerst aansluiten bij het programma van de adverteerder die daarvoor zijn toestemming moet geven. Van zodra die toestemming er is kan de publisher affiliate links en ander promotiemateriaal gaan plaatsen op zijn website.

Elke adverteerder van een affiliate netwerk hanteert zijn eigen commissiemodel. Meestal is dat een percentage van de verkoopprijs voor het product dat de bezoeker van je website koopt. Het affiliate netwerk verzameld al jouw commissie en betaalt die uit aan jou als publisher.

Heb je een eigen website of blog met voldoende eigen content sluit je dan zeker aan bij enkele of alle netwerken in deze lijst. Het kost je niets en je kan op je gemak bekijken welke adverteerders er allemaal aangesloten zijn bij het affiliate netwerk. Er zijn vast adverteerders te vinden die aansluiten bij de inhoud van je blog en die je graag zult promoten. Misschien krijg je op die manier zelfs nieuwe ideeën om blogposts te schrijven, met affiliate linken uiteraard!

Affiliate netwerken in België en Nederland

TradeTracker

TradeTracker is een groot affiliate netwerk met meer dan 1000 adverteerders. Het staat bekend om zijn goede support en makkelijk te gebruiken software. Het heeft grote bedrijven maar ook kleine webshops in zijn portfolio. Het netwerk is zo uitgebreid dat je zeker adverteerders zult vinden die je kan promoten op je blog of website. Dat promotiemateriaal bestaat uit affiliate links met jouw unieke id en banners. Via jouw ID worden verkopen gekoppeld aan jouw account en wordt de commissie op die verkopen toegevoegd aan jouw rekening.

Sluit je bij TradeTracker aan via de link aansluiten bij TradeTracker (klik rechts bovenaan op ‘Region’ en kies voor België of Nederland)

Daisycon

Daisycon is een ander uitgebreid affiliate netwerk dat te vergelijken is met TradeTracker. Het heeft zijn eigen grote groep van adverteerders die graag met jou zullen samenwerken. Bij Daisycon heet de website of blog die je wilt aanmelden een nieuw medium. Als je een nieuwe website of blog aanmeldt dan moet dat medium eerst goedgekeurd worden. Pas daarna kan je je gaan aanmelden voor de affiliate programma’s van de vele adverteerders op het platform. Pas als je bent goedgekeurd door de adverteerder kan je beginnen met het promoten ervan. Dat klinkt misschien een beetje omslachtig maar dat is het zeker niet. Sluit je zeker eens aan bij Daisycon en bekijk welke adverteerders het platform allemaal in aanbieding heeft.

Sluit je aan bij Daisycon via de link aansluiten bij Daisycon

Awin

Awin is weer een ander groot affiliate netwerk dat ook actief is in België en Nederland. Bij Awin heet de website of blog die je aanmeldt een advertentieruimte. Je kan uiteraard zoveel advertentieruimten aanmelden als je websites hebt in je portfolio. Bij de meer dan 1000 adverteerders op het platform Awin zijn er zeker te vinden die aansluiten bij de niche van je blog of site. Verder werkt Awin gelijkaardig aan TradeTracker of Daisycon. Meld je zeker ook aan bij dit affiliate netwerk, je weet nooit of je zo niet de ideale adverteerder vindt die perfect aansluit bij jouw blog.

Sluit je aan bij Awin via de link aansluiten bij Awin

PayPro

Als je al gehoord hebt van de naam PayPro weet je ongetwijfeld dat zij een systeem aanbieden dat je toelaat om betalingen te ontvangen op je website of blog. Wat veel minder bekend is is dat zij ook een (beperkt) affiliate aanbod hebben. Dat aanbod bestaat vooral uit digitale producten als e)-books of online videocursussen. Het mooie hieraan is dat er met de verkoop van digitale producten erg hoge commissies zijn te verdienen. Die kunnen makkelijk gaan tot 30 % of meer van de verkoopprijs. Kijk zeker eens naar hun aanbod door je aan te melden als affiliate.

Sluit je aan bij PayPro via de link aansluiten bij PayPro

Nog enkele bedenkingen tot slot

Heb je een eigen website of blog met voldoende eigen content en bezoekers dan loont het zeker de moeite om je aan te sluiten bij meerdere affiliate netwerken. Aansluiten is gratis en je kan op je gemak bekijken wat je allemaal kan promoten. Wil je echt gaan verdienen met je blog of website is dit een van de manieren om het te doen. Veel succes!

Ken jij nog andere affiliate netwerken die actief zijn in België en/of Nederland laat dan zeker een reactie achter hieronder.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *