Hoe nofollow links toe te voegen in WordPress

Hoe nofollow links toe te voegen in WordPress

Wil je nofollow-links toevoegen aan je WordPress-website? Of weet u niet zeker wat nofollow-links zijn of dat u ze zou moeten gebruiken? Dan ben je hier aan het juiste adres!

In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over nofollow-links: wat ze zijn, waarom u ze moet gebruiken en hoe u nofollow-links aan uw site kunt toevoegen. Belangrijk is dat we u door vier verschillende methoden leiden voor het toevoegen van nofollow-links, waaronder…

 1. Handmatig nofollow-links toevoegen in de Gutenberg-editor.
 2. Handmatig nofollow-links toevoegen in de klassieke editor.
 3. Nofollow-links toevoegen in Gutenberg met behulp van de EditorsKit-plug-in.
 4. Nofollow-links toevoegen in de klassieke editor met behulp van de Ultimate Nofollow-plug-in.

Aan het einde van het lezen van deze tutorial, heb je een goed begrip van de vele manieren om nofollow-links toe te voegen aan je WordPress-website, en welke het beste is voor je vaardigheden en workflow. Laten we beginnen…

Wat is een Nofollow-link?

Wanneer u vanaf uw website naar een andere site linkt, heeft u de mogelijkheid om de link naar een ‘nofollow’-link te maken. Door een nofollow-kenmerk toe te voegen aan een link op je website of blog, laat je zoekmachines weten dat je niet wilt dat ze de link volgen.

In zijn eenvoudigste vorm gebruikt een nofollow-link het kenmerk rel=”nofollow” in het <a>-ankerelement dat een link in de HTML-taal vertegenwoordigt. Een nofollow-link ziet er bijvoorbeeld ongeveer zo uit…

<a href=”https://internetvogel.com/” rel=”nofollow”>Internetvogel</a>

Dus waarom een ​​nofollow-link toevoegen aan uw website? Dat zoeken we uit…

Waarom nofollow-links gebruiken?

Google-bots (en andere bots van zoekmachines) crawlen uw website om hen te helpen te weten te komen waar uw inhoud over gaat, wie de doelgroep is en meer. Vervolgens gebruiken ze deze bevindingen om uw website te indexeren en weer te geven in relevante zoekopdrachten.

Een van de belangrijkste strategieën van de bots van zoekmachines is om de links van uw site te volgen om te zien met welke websites u associeert. Dit werkt natuurlijk vooral in uw voordeel, vooral wanneer u linkt naar sites met autoriteit in uw niche, omdat het uw website extra geloofwaardig maakt.

Er zijn echter een paar gevallen waarin u niet wilt dat Google uw links volgt – in deze gevallen wilt u een nofollow-kenmerk toevoegen …

 • Affiliate-links en gesponsorde links – U wilt niet dat deze uw zoekresultaten beïnvloeden, vooral omdat te veel de indruk kan wekken dat uw site spam bevat.
 • Door gebruikers ingediende links: deze zijn mogelijk niet relevant voor de niche van uw site of leiden naar kwaadaardige sites. (Het is handig dat WordPress deze links standaard nofollowt).
 • Links naar dubieuze bronnen – Weet u niet zeker of een website een gewenste site is om naar te linken, maar wilt u toch wat inhoud ervan delen met uw gebruikers? Volg dan de link niet, zodat de zoekmachines je niet groeperen met onbetrouwbare websites.

Door nofollow-kenmerken toe te voegen aan bepaalde links op uw site, helpt u de positie van uw site in de zoekmachines te beschermen. Dus hoe voegen we nofollow-links toe?

Handmatig Nofollow-links toevoegen met de Gutenberg-editor

Het handmatig maken van nofollow-links in de Gutenberg-editor is een snel en eenvoudig proces waarbij u simpelweg een rel=”nofollow”-attribuut aan elke link toevoegt.

Hier is bijvoorbeeld een standaardlink die zoekmachines zullen volgen…

<a href=”https://internetvogel.com/”>internetvogel</a>

En hier is een nofollow-link…

<a href=”https://internetvogel.com/” rel=”nofollow”>internetvogel</a>

Om een ​​rel=”nofollow”-attribuut toe te voegen aan een link in de Gutenberg-editor, klik je rechtstreeks op het blok met de link. Klik vervolgens op het pictogram Meer opties (de drie stippen) en selecteer Bewerken als HTML.

Een paragraaf als html bewerken in Gutenberg

Een paragraaf als html bewerken in Gutenberg.

U kunt nu rel=”nofollow” toevoegen aan de linktekst.

Nofollow toevoegen aan link in Gutenberg

Nofollow toevoegen aan link in Gutenberg.

Klik vervolgens op Concept opslaan of Publiceren om de wijzigingen te bevestigen – de link is nu een nofollow-link.

Handmatig nofollow-links toevoegen in WordPress Classic Editor

Als je nog steeds de klassieke WordPress-editor gebruikt, is het maken van nofollow-links een vergelijkbaar proces als de Gutenberg-editor – je hoeft alleen het rel=”nofollow” -attribuut toe te voegen aan de HTML van je link.

Open hiervoor in de klassieke editor de tekst editor.

Een link toevoegen in de klassieke editor

Een link toevoegen in de klassieke editor

Zoek de link die u wilt wijzigen en voeg vervolgens het kenmerk rel=”nofollow” toe aan de tekst. (Kijk goed hieronder om te zien waar het precies moet worden toegevoegd).

Nofollow attribuut toevoegen in de klassieke editor

Nofollow attribuut toevoegen in de klassieke editor.

Keer terug naar de visuele editor. Klik vervolgens op Concept opslaan of Publiceren.

Voeg nofollow-koppelingen toe in de Gutenberg-editor met behulp van de EditorsKit-plugin

de EditorsKit-plugin

de EditorsKit-plugin.

Zoals met alles WordPress, is er natuurlijk een plugin om u te helpen bij het toevoegen van nofollow-links, als u deze wilt gebruiken. Voor degenen die de Gutenberg-editor gebruiken, moet u de gratis EditorsKit-plugin installeren.

Deze plugin is een toolkit voor het bouwen van pagina’s die een reeks blokopties biedt die u betere controle geven over tekstindelingen, styling en workflow. Belangrijk is dat een van de kenmerken van EditorsKit is dat het nofollow-links op uw website mogelijk maakt.

U kan de plugin downloaden door te zoeken bij Nieuwe plugin naar ‘editorskit’. Voor hulp bij het installeren van een plugin kan u kijken naar onze blogpost Hoe een plugin installeren in WordPress.

Nadat je EditorsKit hebt geïnstalleerd, open je de pagina of het bericht dat je wilt bewerken. Klik op de link waaraan u het nofollow-kenmerk wilt toevoegen en selecteer vervolgens Link Settings.

Je zult hier zien dat er nu een optie voor nofollow beschikbaar is. Activeer deze functie eenvoudig door de schakelaar om te zetten.

Nofollow instellen met Editorskit plugin

Nofollow instellen met Editorskit plugin.

De link wordt nu automatisch nofollow. Vergeet niet op te slaan.

Nofollow-links toevoegen in de klassieke editor met de Ultimate Nofollow Plugin

Als u de klassieke WordPress-editor gebruikt, moet u de populaire gratis Ultimate Nofollow-plug-in installeren. Deze plug-in kan een aantal taken uitvoeren, waaronder …

 • Een nofollow-aanvinkvakje toevoegen dat wordt weergegeven wanneer u links naar berichten en pagina’s toevoegt.
 • Het verstrekken van een aantal nofollow shortcodes.
 • Het geven van een nofollow-optie voor individuele of alle blogroll-links.
 • Het toevoegen of verwijderen van de nofollow-tag van alle links in reacties.

Om de Ultimate Nofollow plugin te installeren ga je naar Nieuwe Plugin en zoek je naar ‘Ultimate Nofollow’. Voor hulp bij het installeren van een plugin kan u kijken naar onze blogpost Hoe een plugin installeren in WordPress.

Zodra de plugin op uw WordPress-website is geïnstalleerd, opent u de benodigde post of pagina en klikt u vervolgens direct op de link die u wilt wijzigen. Er verschijnt nu een koppelingspop-up — selecteer Bewerken.

Een link bewerken in de klassieke editor

Een link bewerken in de klassieke editor.

Klik vervolgens op ‘Linkinstellingen‘, het tandwieltje rechts.

Linkinstellingen in de klassieke editor

Linkinstellingen in de klassieke editor.

U zult zien dat een optie voor het toevoegen van een rel=”nofollow”-tag aan de link nu aanwezig is. Klik op het selectievakje ‘Add rel=”nofollow” to link‘ om het nofollow-kenmerk automatisch te implementeren en selecteer vervolgens Link toevoegen.

Nofollow toevoegen aan een link met een plugin

Nofollow toevoegen aan een link met een plugin.

Als je klaar bent met het toevoegen van je nofollow-links voor dat bericht van die pagina, select je Concept opslaan of Publiceren.

Laatste gedachten over het toevoegen van nofollow-links in WordPress

Het toevoegen van nofollow-links aan uw website is een snel en eenvoudig proces, welke methode u ook kiest. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de juiste links worden omgezet in nofollow-links, omdat het negeren van deze taak grote invloed kan hebben op uw SEO-rangschikking in de zoekmachines.

Welke methode gebruik jij om nofollow-links aan je WordPress-site toe te voegen? Deel je mening in de reacties hieronder.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *