Hoe een post inplannen in de toekomst in WordPress?

Hoe een post publiceren in de toekomst

Wist u dat WordPress de mogelijkheid heeft om uw berichten in de toekomst te publiceren? Deze uiterst handige functie is enigszins verborgen en daarom merken veel beginners het niet eens op.

Door uw berichten in te plannen, hoeft u zich nooit zorgen te maken over het publiceren van uw artikelen op een specifiek tijdstip. U kunt het schrijven afronden en plannen dat ze live gaan op de dag en tijd die u kiest.

In dit artikel laten we u stap voor stap zien hoe u eenvoudig WordPress-berichten kunt plannen en enkele bonustips delen om geplande WordPress-berichten als een professional te gebruiken.

Waarom berichten plannen in WordPress?

Om een ​​succesvolle blog te maken, is de beste strategie om uw redactionele kalender te plannen en regelmatig artikelen te publiceren.

Dat is waar de functie voor het plannen van berichten van pas komt. U kunt uw artikelen in uw eigen tempo schrijven en vooruitgang boeken in uw redactionele kalender. Als u klaar bent met schrijven, kunt u plannen dat het bericht op een specifieke datum en tijd wordt gepubliceerd.

Een andere reden om uw berichten in te plannen, is om te profiteren van piekuren. Er is een bepaalde tijd op een dag waarop elke website de piek van zijn gebruikers krijgt. Door op dat moment te publiceren, kunt u bestaand verkeer gebruiken om uw paginaweergaven te vergroten.

Het plannen van berichten is ook handig als je op vakantie gaat. U kunt eenvoudig uw blogberichten plannen en van uw vakantie genieten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het schrijven en publiceren van inhoud.

Nu u de voordelen begrijpt, gaan we eens kijken hoe u uw blogberichten daadwerkelijk kunt plannen in WordPress. Merk op dat er een verschil tussen het inplannen van de publicatie van een post tussen de klassieke editor en de nieuwe Gutenberg die standaard actief is in de nieuwste WordPress versies. We behandelen beide hieronder.

Een bericht inplannen in WordPress (Gutenberg editor)

Het is gemakkelijk om WordPress-berichten in te plannen als u weet waar u moet zoeken. De optie om blogposts in te plannen valt niet zo op.

Als je klaar bent met het schrijven van je blogpost, kijk je onder het tabblad ‘Bericht’ in de rechterkolom van het bewerkingsscherm.

Onder het paneel ‘Status en zichtbaarheid’ moet u op de link ‘Onmiddellijk’ naast de optie ‘Publiceren’ klikken.

Een bericht inplannen in de Gutenberg editor

Een bericht inplannen in de Gutenberg editor.

Dit toont u een datum- en tijdkiezer. U kunt de datum en tijd selecteren waarop u dit bericht wilt publiceren.

Een datum en tijd kiezen om je bericht in te plannen

Een datum en tijd kiezen om je bericht in te plannen.

U kunt een toekomstige datum en tijd selecteren om uw artikel in WordPress te plannen.

Je kunt ook een datum in het verleden selecteren met dezelfde tool om je blogpost te in het verleden te dateren.

Wanneer je een toekomstige datum selecteert, zal je zien dat de publicatieknop bovenaan verandert in Inplannen….

Een ingepland bericht publiceren in WordPress

Een ingepland bericht publiceren in WordPress.

Klik eenvoudig op de knop Inplannen… en WordPress plant uw bericht.

De geplande berichten worden automatisch gepubliceerd op de door jou gekozen datum en tijd. Merk op dat de werkwijze voor Pagina’s identiek is.

Hoe WordPress-berichten plannen in de klassieke editor

Als u de klassieke WordPress-editor gebruikt, raden we u ten zeerste aan om de nieuwe WordPress-blokeditor, Gutenberg genaamd, te gaan gebruiken.

De nieuwe WordPress-editor is ongelooflijk snel, modern, intuïtief en helpt je om betere inhoud voor je blog te maken.

Als u echter nog steeds de oudere klassieke editor wilt gebruiken, kunt u als volgt berichten plannen in WordPress.

Als je klaar bent met het schrijven van je bericht, kijk je onder de metabox ‘Publiceren’ in de rechterkolom van het bewerkingsscherm en klik je op de link Bewerken naast de optie ‘Onmiddellijk publiceren’.

Een blogbericht inplannen in de klassieke editor

Een blogbericht inplannen in de klassieke editor.

Het toont u nu de datum- en tijdopties. Ga je gang en voer de datum en tijd in waarop je je blogbericht wilt publiceren en klik op de knop OK.

Kies een tijd en datum in de klassieke editor

Kies een tijd en datum in de klassieke editor.

Je zult zien dat de blauwe knop Publiceren nu verandert in Inplannen. Ga je gang en klik op de planningsknop om je wijzigingen op te slaan.

WordPress publiceert nu uw blogbericht op de datum en tijd die u hebt ingevoerd. Dit kan ook een datum in het verleden zijn. Ook hier geldt weer dat de werkwijze voor pagina’s identiek is.

Nog enkele opmerkingen over ingeplande berichten

Naarmate uw website groeit, beheert en plant u regelmatig WordPress-berichten. Hieronder volgen enkele handige tips waarmee u uw geplande berichten in WordPress efficiënt kunt beheren.

Hoe bekijk je alle geplande berichten in WordPress?

Ga gewoon naar de pagina Berichten > Alle berichten in uw WordPress-beheerder en klik vervolgens op de link ‘Gepland’ boven de berichtentabel. Het toont alle geplande WordPress-berichten in de wachtrij.

Hoe een WordPress-bericht uit de planning halen?

U kunt de planning van een WordPress-bericht ongedaan maken door het bericht te bewerken en de status ervan te wijzigen van ‘Gepland’ in ‘Concept’.

In de nieuwe standaard WordPress-editor vind je bovenaan de optie om over te schakelen naar concept.

Een bericht terug als concept opslaan in de blokeditor

Een bericht terug als concept opslaan in de blokeditor.

In de klassieke editor vindt u het onder de metabox publiceren.

Een bericht terug opslaan als concept in de klassieke editor

Een bericht terug opslaan als concept in de klassieke editor.

Nadat je een gepland bericht hebt gewijzigd in een concept, kun je eraan blijven werken, of je kunt het direct publiceren als je wilt.

Kan ik ook WordPress-pagina’s inplannen?

Ja, je kunt een WordPress-pagina plannen net zoals je een normale blogpost zou plannen.

Kan ik wijzigingen in een gepubliceerd bericht of pagina in WordPress plannen?

Standaard kun je geen wijzigingen plannen in een bericht of pagina die je al hebt gepubliceerd. Alle wijzigingen die u aanbrengt in een gepubliceerd bericht, worden live zodra u het opslaat.

Ziezo, hopelijk helpt dit om berichten in WordPress te gaan inplannen. Als je nog vragen of opmerkingen heeft kan je altijd hieronder een reactie achterlaten.

Delen:
Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *