Gratis en vrij te gebruiken afbeeldingen vinden voor je blog

Afbeeldingen zijn erg belangrijk voor je website of blog. Een afbeelding zegt vaak meer dan 1000 woorden en uit onderzoek blijkt dat bezoekers van je website of blog meer geneigd zijn je artikel te lezen als het vergezeld gaat van een mooie afbeelding.

Maar moet je dan betalen voor je afbeeldingen? Betaalde sites zoals Shutterstock of Getty Images kunnen erg duur zijn om te gebruiken, maar je hebt deze helemaal niet nodig. Met de gratis en vrij te gebruiken websites in deze lijst vind je meer dan genoeg goede en kwalitatieve foto’s om te gebruiken in je blog of website.

Maak zeker niet de fout om willekeurig foto’s te gaan zoeken via zoekmachines als Google. de kans bestaat dat de foto’s en afbeeldingen die je daar vind niet vrij mogen gebruikt worden of van een lage kwaliteit zijn.

Hieronder volgt onze lijst van gratis websites om foto’s van te downloaden en te gebruiken voor je website of blog. Ter illustratie bij de websites plaatsen we telkens een foto of illustratie van een kat die we op de website vonden en die typisch is voor elke website.

1. Unsplash

Doe wat je wilt met hun verzameling van meer dan 300.000 prachtige afbeeldingen met een hoge resolutie van meer dan 50.000 bijdragers. Unsplash biedt niet het enorme keuzevolume zoals sommige betaalde sites, maar de foto’s zijn van topkwaliteit en er worden elke dag duizenden toegevoegd. De kans is groot dat je iets vindt om mee te werken op deze gratis stocksite.

Unsplash foto van een kat

Unsplash foto van een kat.

2. Gratisography

Gratisography doet het op een andere manier dan Unsplash. Ze zijn er trots op ’s werelds meest eigenzinnige verzameling van gratis stockfoto’s met hoge resolutie te zijn’. Qua kwantiteit zijn ze niet te vergelijken met Unsplash, maar dat is niet hun doel. Ze blinken uit in het aanbieden van gratis foto’s die uniek en minder “formeel” zijn dan wat je elders ziet. Alleen de meest “interessante” inzendingen worden op deze site samengesteld. Naast gewone foto’s zie je op deze website ook illustraties die zijn gemaakt door eigenzinnige illustratoren.

Gratisography illustratie van een kat

Gratisography illustratie van een kat.

3. Morguefile

Deze site is weer helemaal anders dan de bovenstaande twee. De foto’s zijn niet samengesteld en niet zo professioneel geproduceerd als op Unsplash of Gratisography. Je vindt foto’s van willekeurige mensen en alledaagse voorwerpen, alsof je tante Betty haar Google Foto’s-stream met je heeft gedeeld. Morguefile is niet de plek om grote headerafbeeldingen te vinden, maar als je een eenvoudige gratis foto nodig hebt van een kind dat zijn tanden poetst, dan is dit de website met gratis stockfoto’s voor jou. Wel lastig is de grote hoeveelheid reclame voor Shutterstock op de site. Je moet naar beneden scrollen om de foto’s van Morguefile zelf te zien.

Morguefile foto van een kat

Morguefile foto van een kat.

4. Pixabay

Deze site heeft een zeer grote database met afbeeldingen van hoge kwaliteit. Het is iets meer gericht op bedrijven en marketing dan Unsplash, wat vaak handig is voor contentmarketeers en bloggers. Een ander groot voordeel van Pixabay is dat ze ook gratis vector afbeeldingen en illustraties aanbieden.

Pixabay foto van een kat

Pixabay foto van een kat.

5. Pexels

We kunnen geen bericht plaatsen over gratis stockfoto’s zonder Pexels te vermelden. Hun uitgebreide, goed georganiseerde verzameling gratis stockfoto’s is een van de best samengestelde op het internet. Daarnaast hebben ze ook gratis stockvideo’s. Pexels is de go-to afbeeldingswebsite voor veel bloggers.

Pexels foto van een kat

Pexels foto van een kat.

6. Rawpixel

Rawpixel beweert de meest diverse verzameling stockfoto’s in de branche te hebben – en het kan waar zijn. Ze hebben ook vectoren, PSD-mockups en inhoud in het publieke domein, zoals beroemde Japanse afdrukken op houten panelen. Hun betaalde optie draagt ​​bij aan Hope for Children.

Rawpixel illustratie van een kat

Rawpixel illustratie van een kat.

7. Reshot

Reshot is meer dan een simpele verzameling stockfoto’s, het is een community met een missie. Ze willen opkomende fotografen een platform bieden om hun creativiteit te delen met degenen die het nodig hebben. Hun samengestelde collecties zijn uitgebreid, verbluffend en volledig gratis.

Reshot foto van een kat

Reshot foto van een kat.

Zo zijn we aan het einde van onze (beperkte) lijst van stockfoto websites gekomen. Laat zeker in de reacties hieronder weten welke welke websites jij als blogger gebruikt om je afbeeldingen te gaan downloaden.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *