Gratis artikelen plaatsen op andere websites

gratis artikelen plaatsen

Voor je website of blog is het erg belangrijk om linken op andere websites te krijgen naar jouw blog. Het is één van de belangrijkste manieren om hoger te scoren bij Google en andere zoekmachines. Een link op een andere website naar jouw blog telt voor Google als een stem van die andere website voor jouw site.

Maar hoe krijg je nu linken op andere websites? Het belangrijkste wat je kan doen is goed geschreven en relevante blogposts te schrijven. Je zal dan op termijn op een natuurlijke manier linken krijgen. Maar dit is een langzame en onzekere manier. Je kan best ook actief op zoek gaan naar linken.

Er zijn verschillende manieren waarop jij linken kan krijgen. Je kan reacties plaatsen op forums en bij blogartikelen bijvoorbeeld. Hierbij moet je er wel rekening houden dat die linken vaak het nofollow attribuut krijgen. Door dat nofollow attribuut telt die link de facto niet meer als eens stem voor je website want met nofollow geef je aan dat een link niet door Google moet gevolgd worden. Toch is het belangrijk om ook nofollow links te hebben in je linkprofiel.

Een andere manier is het schrijven van gastblogs op andere blogs. Wanneer jij een gastblog schrijft voor een andere blog mag je typisch 2 links opnemen in je tekst, of mag je onderaan in je auteursprofiel een link opnemen naar je website. Hoewel gastbloggen door Google afgeraden wordt kan het toch helpen om je site hoger te doen ranken.

Nog een andere manier om aan linken te raken is door het plaatsen van gratis artikelen op bepaalde websites. Verwacht hier niet te veel van. Veel van die artikelsites hebben bij Google niet zo’n goede reputatie dus het kan zijn dat de linken die je krijgt niet zo veel waarde hebben. Toch kan het een van de vele manieren zijn om links te verkrijgen. Daarom plaatsen wij hier een lijstje van websites waarop je gratis artikelen kan plaatsen. Het is een beperkte lijst. Ken jij zelf nog een goede website waarop je gratis artikels kan plaatsen laat dan zeker een reactie na onderaan dit bericht.

Gratis artikelen websites

1. Startartikel.nl

Startartikel.nl heeft duizenden artikels op zijn website staan. Als je een account aanmaakt kan je een artikel posten. Je krijgt vrij snel per mail gemeld of je artikel al dan niet geplaatst wordt. Het aantal artikelen dat je kan plaatsen is onbeperkt dus als je meerdere websites hebt kan je meerdere artikelen gaan schrijven. Bij elk artikel plaats je een vierkante afbeelding, die kan je bijvoorbeeld gratis zoeken op Pixabay of Unsplash. Elk artikel moet een inleiding hebben van minimaal 25 woorden (je mag hierin 1 link plaatsen) en een inhoud van ten minste 250 woorden. Ook in de inhoud mag je 1 link plaatsen. De twee links die je mag plaatsen zijn uiteraard dofollow. Op de website wordt ook aan linkbuilding gedaan dus je kan je wel afvragen hoeveel waarde Google hecht aan links op deze website.

Plaats hier je artikel: www.startartikel.nl/registreren.php

2. Artikelpost.nl

Artikelpost.nl is een andere plaats waar je gratis artikelen kan plaatsen. Het artikel moet minimaal 300 woorden lang zijn en uiteraard unieke inhoud hebben. Je mag in je artikel 2 linken plaatsen naar jouw website of blog. Hou er wel rekening mee dat de goedkeuring van je artikel tot een week of langer kan duren. Toch kan het de moeite zijn om een gratis artikel te plaatsen op deze website.

Plaats hier je artikel: artikelpost.nl/registreer/

Ken je zelf nog andere goede plaatsen om gratis een artikel te posten. Laat het zeker weten in de reacties hieronder.

Delen:
Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *