Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met je blog op het internet

Bloggen is een leuke bezigheid. Er is niets leukers dan een nieuwe blogpost te schrijven en uit te kijken naar je lezers. Bloggen wordt echter nog leuker als je er ook wat mee verdient. Er zijn verschillende manieren om dit te doen en we zullen die bespreken in dit artikel.

Je kan beginnen met geld verdienen van zodra je je blog lanceert. Je zal in het begin nog niet veel bezoekers hebben maar zelfs met een beperkt aantal bezoekers kun je al geld verdienen, bijvoorbeeld met affiliate marketing, maar daarover verder meer.

Het belangrijkste bij bloggen is dat het een passie voor je is. Maar als je er ook geld mee verdient geeft dit een extra motivatie. heb je veel bezoekers op je blog dan kan je er misschien een fulltime bezigheid van maken. Dan blog je op je eigen tempo en onderzoek je op je gemak nog meer manieren om er geld mee te verdienen.

Heb je nog geen eigen blog maar wil je er mee beginnen? Lees dan eerst onze handleiding Starten met bloggen.

Manier 1: advertenties plaatsen op je blog

Veel bloggers verdienen een extra centje door reclame te plaatsen op hun blog met Google Adsense advertenties. Meestal is dit niet het hoofd verdienmodel van hun blog. Met andere manieren is er immers meer geld te verdienen. Maar als je het op een goede manier doet kan het toch voor een extra mooi passief inkomen zorgen. Hoeveel advertenties je plaatst en waar bepaal je volledig zelf, tenzij je Google Adsense dit voor jou laat bepalen. Maar dat laatste zouden wij niet aanbevelen. Google Adsense heeft de neiging om vrij veel advertenties te plaatsen als je het aan hen overlaat. Te veel reclame heeft een negatief effect op je bezoekers. Wij raden aan om spaarzaam met advertenties om te springen en het kan een optie zijn om er helemaal geen te plaatsen.

Als je veel inkomen behaalt met affiliate marketing kan je ervoor kiezen geen advertenties te plaatsen. Je blog oogt dan professioneler en stoot geen bezoekers af. Bij onze blogs kiezen wij er meestal voor om één of twee advertenties in de zijbalk te plaatsen. Daar is er ruimte voor en het heeft bijna geen negatief effect op je bezoekers.

Wil je starten met Google Adsense kijk dan eens naar ons artikel Starten met Google Adsense.

Manier 2: geld verdienen met affiliate marketing

Affiliate marketing is volgens ons dé manier om geld te verdienen met je blog. Bij affiliate marketing maak jij als blogger promotie voor de producten of diensten van een bedrijf. Dit doe je door het plaatsen van affiliate links of banners. Als een bezoekers via jouw website een product koopt van dat bedrijf krijg jij daarvoor een commissie. Dat is of een vast bedrag per verkoop, of een percentage op de verkoopprijs.

Het mooie aan affiliate links is dat je ze kan integreren in je tekst zonder dat dit voor de bezoekers van je blog als storend wordt ervaren. Als je het op de goede manier doet dan voegt die link zelfs added value toe aan je blog. Veel bezoekers aan je blog zullen het immers handig vinden dat zij de mogelijkheid krijgen om een product te kopen dat jij hebt aanbevolen.

Met affiliate marketing kan je veel geld verdienen als je voldoende bezoekers hebt. Er zijn blogs die melden dat zij tot 3.000 euro verdienen met 50.000 maandelijkse bezoekers. Dat klinkt niet slecht. Om dat te bereiken zal je wel voldoende affiliate links moeten plaatsen voor producten die een hoge commissie opleveren. Of dit mogelijk is hangt ook af van het onderwerp of de niche van je blog.

Er zijn 2 manieren om adverteerders te vinden. Je kan via Google zoeken naar bedrijven die hun eigen affiliate programma hebben of je kan je aansluiten bij affiliate netwerken, iets wat wij zeker aanraden. Heb je interesse kijk dan naar onze lijst van Affiliate netwerken in België en Nederland. Een individueel programma dat wij aanbevelen is het partnerprogramma van bol.com. Als je daarbij aansluit met je blog kan je promotie maken voor al de producten in de catalogus van bol.com. Het mooie bij bol.com is dat je commissies krijgt tussen 3 en 8% voor alle producten die een bezoeker van je blog koopt binnen de 7 dagen, dus niet enkel voor dat ene product dat jij verkoopt.

Wil je meer weten over affiliate marketing kijk dan onze gids Starten met affiliate marketing of volg de uitgebreide cursus De Affiliate Marketing Revolutie. In die cursus die wij erg aanbevelen leer je hoe jij duizenden euro’s per maand kan verdienen.

Manier 3: Geld verdienen met gesponsorde artikelen

Als je al een tijdje aan het bloggen bent zal je wel eens de vraag krijgen of je geen artikel wil schrijven tegen betaling. Dat heet een gesponsord artikel. Met zo’n artikel kan je al snel een paar honderd euro verdienen. Als het op de goede manier gebeurt sluit het artikel naadloos aan bij de rest van je blog en zorgt het voor extra content op je blog.

Wil je hiermee verder aan de slag kan je zelf bedrijven aanspreken met de vraag of zij voor een gesponsord artikel willen betalen. Als je blog een voor hen interessante doelgroep heeft zullen zij hier zeker op ingaan. Een andere manier om bedrijven te vinden voor gesponsorde artikelen is je aan te sluiten bij Linkpizza, dat is een bedrijf gespecialiseerd in influencer marketing. Je kan daar geld verdienen met sociale media maar ook zeker met je blog.

Als je op deze manier meer geld wil verdienen met je blog laat bedrijven dit dan weten op je blog zelf. Je kan bijvoorbeeld in de footer van je blog een link opnemen om Partners te zoeken.

Manier 4: Verkoop een e-book op je blog

Als blogger heb je waarschijnlijk een vlotte pen. Als je al wat bezoekers op je blog hebt kan je overwegen om een e-book te schrijven dat samenhangt met het onderwerp van je blog. In dat e-book geef je dan ook informatie die niet op je blog te vinden is, al kan het ook een flink stuk bevatten van content die wel op je blog te vinden is.

Merk je dat er interesse is in je e-book kan je de verkoop extra stimuleren door affiliates te zoeken die jouw e-book promoten op hun website of blog. Je kan dit doen door met je e-book in te schrijven op het PayPro affiliate netwerk of dat van Plug & Pay. Je moet je affiliate partners dan wel een hoge vergoeding aanbieden hiervoor. Commissies van 50% zijn niet ongebruikelijk bij de verkoop van een e-book.

Manier 5: verkoop een video cursus via je blog

Met betaalde video cursussen is veel geld te verdienen. Je maakt dan een sectie op je blog die enkel tegen betaling toegankelijk is. Net als bij de verkoop van een e-book kan je via PayPro en Plug & Pay affiliates zoeken die jouw cursus kunnen gaan promoten. De inhoud van je cursus moet wel aansluiten bij de inhoud van je blog natuurlijk. Heb je een nieuw idee voor een video cursus overweeg dan zeker om een nieuwe website aan te maken enkel voor de verkoop van je video cursus.

Er zijn veel bloggers die hun video cursussen aanbieden voor 1.000 euro én die klanten weten te vinden. het kan dus een erg lucratieve bezigheid zijn. Het vraagt wel een behoorlijke inspanning natuurlijk maar eens je cursus op punt staat kan je er erg veel geld mee verdienen voor weinig inspanning.

Manier 6: maak een deel van je blog betalend

Deze manier is vergelijkbaar aan het aanbieden van betalende video cursussen maar het idee hier is meer dat je een betalende community rond je blog maakt. Betalende leden krijgen dan unieke content in de vorm van een forum, artikels, e-books of video’s en je hebt best ook een chat-functie waarbij jij zelf beschikbaar bent om vragen te beantwoorden.

Manier 7: verkoop je blog

Het kan zijn dat je blog voldoende inkomsten opbrengt maar dat je toch het gevoel hebt dat je een andere uitdaging nodig hebt en met iets anders wil beginnen. Dan kan het een goed idee zijn om je blog te gaan verkopen. Bij een blog met genoeg bezoekers kan je een verkoopprijs verwachten die 20 tot 30 maal de maandelijkse inkomsten haalt. Heb je bij je blog ook populaire social media kanalen dan kan je die mee opnemen in de verkoop. Voor meer geld natuurlijk.

Een Engelstalige website waar je je blog of website kan verkopen is Flippa. Een Nederlandse site is SiteDeals. Bij een verkoop via SiteDeals is het een goed idee een drempelwaarde in te stellen waaronder je je blog niet verkoopt.

Wil je meer tips om geld te gaan verdienen met je blog dan kan jet e-book Ik wil bloggen aanschaffen voor 20 euro. Dit boek is een echte aanrader voor beginnende bloggers, al kunnen meer ervaren bloggers zeker ook nieuwe inzichten opdoen. Zeker kopen dus.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *