De beste zoekmachines voor het dark web

De beste zoekmachines voor het dark web

Voor een beginner is het bijna onmogelijk om een ​​website te vinden in de Tor-browser of hoe het werkt en dat is waar darkweb-zoekmachines helpen.

Ben je nog niet bekend met het dark web maar zou je er graag toegang toe hebben? Klik dan op ons artikel Wat is het dark web en hoe krijg ik er veilig toegang toe?. Vergeet ook niet dat je best een VPN service zoals NordVPN gebruikt om je IP-adres te verbergen als je op het dark web surft.

Voor de leek bestaat er maar één type internet – degene die we elke dag gebruiken voor normaal browsen. Maar in werkelijkheid zijn er 3 hoofdtypen internet die cruciaal zijn om te begrijpen hoe het werkt:

Het surface web
Het ‘oppervlakteweb’ bestaat uit alle pagina’s die kunnen worden geïndexeerd door een normale zoekmachine zoals Google en die voor iedereen zichtbaar zijn.

Het deep web
Het deep web bestaat uit al die pagina’s die beveiligd zijn en dus niet kunnen worden geïndexeerd door een zoekmachine. Deze bescherming kan de vorm aannemen van verschillende beveiligingsmaatregelen, zoals wachtwoorden. Een voorbeeld is een privé Instagram-profiel waarvan de inhoud niet kan worden weergegeven in de zoekresultaten van Google.

Het dark web
Het dark web bestaat uit al die websites die niet toegankelijk zijn met een normale browser en die een speciaal type netwerk nodig hebben dat bekend staat als The Onion Routing (TOR). Alle websites daar gebruiken een .onion aan het einde in plaats van topleveldomeinen zoals “.com”.

Hoewel de eerste 2 bij de overgrote meerderheid van de gebruikers niet bewust bekend zijn als verschillende typen, worden ze elke dag door hen gebruikt. Het echte mysterie ligt echter in de derde, het dark web dat slechts een heel klein deel van het internet uitmaakt met ongeveer 65000 URL’s.

Ook hiervan zijn er slechts ongeveer 8000 actief en de meeste bestaande URL’s werken niet vanwege verschillende problemen. Toch is dit slechts een deel van het probleem.

Darkweb zoekmachines

Een andere is de moeilijkheid bij het vinden van websites op het dark web. In tegenstelling tot het normale internet, hebben de site-URL’s geen gemakkelijk te onthouden namen en daarom is onthouden in de meeste gevallen geen optie. Dit roept natuurlijk de vraag op, welke dark web zoekmachines zijn beschikbaar om in te vullen voor Google? Blijkt dat er genoeg zijn, hier zijn de top 8 dark web-zoekmachines:

1. DuckDuckGo – 3g2upl4pq6kufc4m.onion

De DuckDuckGo zoekmachine op Tor

De DuckDuckGo zoekmachine op Tor.

DuckDuckGo is gebouwd met het unieke verkoopargument om gebruikers niet te volgen en wordt al lang gebruikt als vervanging voor Google door privacybewuste gebruikers. Aan de andere kant gebruiken velen het ook op het dark web vanwege de anonimiteitsfuncties. Aangezien het de standaardzoekmachine van de TOR-browser is, zegt het veel over zijn reputatie als een goede zoekmachine in de gemeenschap!

Merk op dat DuckDuckGo ook te gebruiken is als zoekmachine op het reguliere web.

2. Torch – cnkj6nippubgycuj.onion

De Torch zoekmachine op Tor

De Torch zoekmachine op Tor.

Ook bekend als TorSearch, beweert het de oudste zoekmachine op het dark web te zijn, samen met het indexeren van meer dan een miljard pagina’s. Gebruikers worden niet gevolgd en er is ook geen censuur die het mogelijk maakt om volledig gebruik te maken van de informatie die begraven ligt in het dark web.

3. Recon – reconponydonugup.onion

Deze specifieke zoekmachine is gebouwd door Hugbunt3r, een prominent lid van de populaire Dread-service op het dark web. Het is bedoeld als een database waarmee gebruikers kunnen zoeken naar producten van verschillende leveranciers op verschillende marktplaatsen op het dark web.

Individuele profielweergave-opties voor leveranciers en marktplaatsen zijn ook beschikbaar, inclusief details zoals beoordelingen, spiegellinks, aantal vermeldingen en uptime-percentage.

4. Ahmia.fi – msydqstlz2kzerdg.onion

De Ahmia zoekmachine op Tor

De Ahmia zoekmachine op Tor.

Een interessant onderdeel van Ahmia is dat je door donkere weblinks kunt bladeren met een normale browser zoals Google Chrome. Dit is ook al zou je uiteindelijk TOR nodig hebben om toegang te krijgen tot die verkregen links, maar het laat je ze op zijn minst op deze manier zien. Aan de andere kant heeft het ook een onion-URL.

Een opvallend kenmerk van deze zoekmachine is dat deze simplistisch en tegelijkertijd zeer functioneel lijkt.

Verder stelt het het comfort van zijn gebruikers centraal, met als voorbeeld dat u met één klik uw eigen dark web-verborgen service aan zijn database kunt toevoegen.

5. notEvil – hss3uro2hsxfogfq.onion

NotEvil heeft een aura van eenvoud en wordt verondersteld te zijn gemodelleerd naar Google. Er wordt ook gemeld dat het zijn naam ontleende aan het motto van Google in de tijd van “don’t be evil”. Voor zoeken hebben gebruikers meerdere opties om hun resultaten te selecteren, waaronder titels, URL’s of beide gecombineerd.

6. Candle – gjobqjj7wyczbqie.onion

Ongeveer 3 jaar geleden gebouwd. Waar de ontwerpinspiratie voor deze site vandaan kwam, ligt voor de hand: Google. Pogingen om het soort eenvoud te imiteren dat de techgigant op het dark web heeft, heeft zijn goede verkeer opgeleverd en het aantal geïndexeerde sites groeit elke dag.

7. Haystak – haystakvxad7wbk5.onion

De haystak zoekmachine op Tor

De haystak zoekmachine op Tor.

Adverteert zichzelf omdat het meer dan 1,5 miljard pagina’s heeft geïndexeerd. Het verdient zeker een plaats op de lijst. Er moet echter worden opgemerkt dat veel van deze mogelijk niet werken, aangezien slechts een klein deel van de sites die op het dark web zijn gemaakt, ooit constant online blijven en de meeste worden weggevaagd.

Het biedt ook een premium-versie die kan worden besteld via een contactformulier.

8. Kilos – dnmugu4755642434.onion

Kilos is een van de dark web-zoekmachines die voornamelijk is ontworpen voor het Dark Web. Het werd gelanceerd in november 2019 en biedt cybercriminelen een platform om antwoorden te vinden op hun duistere vragen, diensten op het donkere web te zoeken en de juiste persoon te vinden voor alle verkeerde taken. Zoals, als iemand in het geheim met Bitcoin wil omgaan, hoeft hij alleen de relevante trefwoorden in te typen en de daad zal worden gedaan.

Het enige nadeel is dat onderzoekers die het gebruik van Kilos hebben onderzocht, geloven dat de zoekmachine cybercriminelen meer helpt dan iemand die graag meer wil weten over dark web markten.

Tot slot, u kunt ook de links van andere darkweb-zoekmachines vinden, maar dit zijn degenen die het meest opvallen. Bovendien, zoals eerder vermeld, overleven veel sites de tijdsgeest in dit vreemde land niet, dus het kan zijn dat sommige van deze morgen niet meer bestaan.

Om veilig te blijven, moet u ervoor zorgen dat u uit de buurt blijft van zoekresultaten die u naar illegale sites kunnen leiden, zoals sites die inhoud met kindermisbruik, illegale drugs of wapens aanbieden, aangezien sommige van deze zoekmachines dergelijke resultaten niet censureren.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *