De 10 beste forum plugins voor WordPress

De 10 beste forum plugins voor WordPress

Wilt u een community-sectie toevoegen aan uw WordPress-site? Forums en discussieborden zijn een geweldige manier om de betrokkenheid van gebruikers te vergroten en een community rond uw site op te bouwen.

In dit artikel hebben we de beste plug-ins voor WordPress-forums uitgekozen die u kunt gebruiken om een ​​community rond uw website of bedrijf op te bouwen.

Afgezien van de basisforumfunctie, hebben we er ook voor gezorgd dat we oplossingen hebben gevonden met geavanceerde functionaliteiten zoals een vraag- en antwoordbord, een aangepaste sociale netwerkfunctie en meer, zodat je de community van je dromen kunt bouwen.

Waarom een ​​forum maken op uw WordPress-site?

Online forums zijn een effectief hulpmiddel voor het opbouwen van een gemeenschap waar uw websitebezoekers aan kunnen deelnemen door vragen te plaatsen, oplossingen te delen, nieuwe ideeën te posten, enzovoort.

Uw forum kan een Q&A-platform (vraag-en-antwoord platform), een discussiebord, een ruimte voor het delen van kennis of een ondersteuningszone voor probleemoplossing zijn.

Er zijn meerdere voordelen van het toevoegen van een forum aan uw website.

Ten eerste helpt uw ​​WordPress-forumsoftware gebruikers om deel te nemen aan uw website. Wanneer ze deelnemen, is de kans groter dat ze terugkomen, uw producten kopen en deze aanbevelen aan hun vrienden en familie.

Ten tweede is het een van de meest voorkomende en effectieve manieren om ondersteuning te bieden aan uw klanten. Wanneer uw klanten een technische of algemene ondersteuningsvraag hebben, kunnen ze naar het forum gaan en controleren of het probleem al is gepost. Als het een nieuw probleem is, kunnen ze posten en het probleem oplossen.

Ten slotte geeft het wat SEO-waarde aan uw website wanneer een uniek probleem wordt besproken en de thread populair wordt. In veel gevallen overtreffen forumthreads andere soorten inhoud in zoekresultaten. Soms is de door gebruikers gegenereerde inhoud logischer dan formele berichten op uw blog.

Dat gezegd hebbende, hier zijn de beste plug-ins om een ​​forum aan uw WordPress-website toe te voegen.

1. bbPress

De website van bbPress

De website van bbPress.

Als het gaat om het integreren van een forum in WordPress, is bbPress zonder twijfel de beste plug-in voor de klus. Het is een zusterproject van WordPress.org, wat betekent dat het op de WordPress-manier is gebouwd en de bestaande WordPress-kern gebruikt om je forum aan te sturen.

bbPress is eenvoudig in te stellen, gemakkelijk te modereren en te onderhouden en snel. Met deze plug-in kan iedereen eenvoudig een forum maken in WordPress. De forums op deze website zijn ook gemaakt in bbPress.

Pluspunten

 • bbPress is gebouwd voor WordPress en gebruikt dezelfde WordPress-kern en volgt dezelfde coderingsnormen als WordPress.
 • Het integreert met elk WordPress-thema zonder pijnlijke aanpassingen. Er zijn ook enkele uitstekende WordPress-thema’s voor bbPress die u kunt gebruiken.
 • Meer dan 200 bbPress-extensies beschikbaar om zo ongeveer alles te doen wat u maar wilt.
 • Omdat het niet opgeblazen is, is bbPress snel en een lichtgewicht.
 • U kunt eenvoudig multisite-forums maken en deze vanuit één dashboard onderhouden.
 • Het is gratis open source software, dus je kunt het onbeperkt gratis gebruiken.

Nadelen

 • Niet zo rijk aan functies als volwaardige forum-CMS zoals phpBB, Vanilla Forums.
 • De kernplug-in heeft alleen de basisfuncties, dus je moet extra extensies installeren voor meer kracht.

2. BuddyPress

De website van BuddyPress

De website va.n BuddyPress

Met BuddyPress kun je je eigen sociale netwerk bouwen binnen WordPress. Net als bbPress is BuddyPress ook een officiële WordPress-plug-in. Het volgt dezelfde coderingspraktijken en -standaarden als WordPress.

Met BuddyPress kun je een volwaardige online community creëren met gebruikersprofielen, activiteitenstreams, gebruikersgroepen, berichten en netwerkopties.

Net als bij Facebook, kunnen uw gebruikers vrienden toevoegen, privéberichten verzenden, groepen maken en meldingen ontvangen.

Het beste van alles is dat je BuddyPress en bbPress samen kunt gebruiken en een online forum met veel functies kunt creëren.

Pluspunten

 • Eenvoudig te integreren met elk WordPress-thema en -plug-in.
 • Honderden BuddyPress-plug-ins en extensies van derden om de functionaliteit uit te breiden.
 • Hiermee creëer je eenvoudig een compleet sociaal netwerk met activiteitenstromen, gebruikersprofielen, sociale connecties, groepen, etc.
 • Het is gratis en open source. Download BuddyPress gratis en gebruik het op een onbeperkt aantal sites, en ontvang ook regelmatig updates.

Nadelen

 • De kernplug-in mist geavanceerde functies die je mogelijk nodig hebt om een ​​volwaardige online community op te bouwen. Om de kracht ervan uit te breiden, bent u afhankelijk van plug-ins van derden.

3. ForumEngine

ForumEngine is eigenlijk een WordPress-thema dat van uw WordPress-site een discussieforum maakt. Het is een krachtig thema dat speciaal is gebouwd voor het maken van een forum in WordPress. Het thema toont de forumthreads direct op de startpagina van uw website.

Met ForumEngine kunt u forums maken waar gebruikers op vele manieren kunnen communiceren, zoals het plaatsen van onderwerpen, vragen, antwoorden, een onderwerp leuk vinden of niet leuk vinden. Hiermee kunnen gebruikers snel elk onderwerp in de lijst zoeken met Ajax live zoeken.

Het biedt ook een privéruimte voor uw gebruikers waar ze toegang hebben tot al hun activiteiten op het forum en ze kunnen beheren.

Pluspunten

 • Het is een volwaardig WordPress-forumthema, dus u hoeft geen plug-in te installeren om een ​​forum in WordPress te maken.
 • Het biedt tal van stylingopties om het uiterlijk van uw forum te veranderen en het er aantrekkelijk uit te laten zien.
 • Tal van widgets voor het toevoegen van forumstatistieken, categorieën, actuele onderwerpen, enz.
 • Hiermee kunt u advertenties weergeven en extra inkomsten verdienen.

Nadelen

 • Het is een forumspecifiek thema, dus het is moeilijk om hiermee een normale zakelijke of e-commercesite te maken. Je kunt het integreren met je WordPress-blog, maar het heeft geen opties om producten weer te geven, enz.
 • Het is een betaald thema waarvoor je momenteel 49 dollar moet betalen. Als je een beperkt budget hebt, kunnen gratis opties zoals bbPress en BuddyPress betere opties zijn.

4. Simple:Press

Simple:Press

Simple:Press

Simple:Press is een eenvoudige oplossing voor het toevoegen van een forum aan uw WordPress-site. Het wordt geleverd met zowel gratis als premium-versies, dus u kunt de optie kiezen op basis van uw behoefte.

Met Simple:Press kunt u eenvoudig onbeperkte forums, forumgroepen, subforums, privé- en openbare forums maken. U kunt ook elk forum vergrendelen en vastzetten. Om u de gebruikers te laten beheren, heeft het een krachtig gebruikersgroep- en machtigingssysteem. Uw gebruikers kunnen uitgebreide profielen maken met tijdzone en nog veel meer.

Pluspunten

 • Volledig geïntegreerd in WordPress, ondersteunt WordPress-registraties en logins.
 • Ondersteunt zowel standaard WordPress- als multisite-installaties.
 • Er zijn meer dan 70 premium plug-ins beschikbaar om de functies uit te breiden.
 • Creëert SEO-vriendelijke permalinks en bevat veel SEO-functies.

Nadelen

 • De gratis versie is vrij basic. Je moet een premium abonnement kopen om geavanceerde functionaliteiten toe te voegen.

5. wpForo

wpForo form plugin voor WordPres

wpForo form plugin voor WordPres.

wpForo is een gratis WordPress-forumplugin die wordt geleverd met tal van ontwerp- en aanpassingsopties. Het beschikt over 3 ontwerplay-outs voor uw forum: uitgebreide, vereenvoudigde en vraag- en antwoordlay-out. Elke lay-out heeft een uniek ontwerp en functies. Bovendien zijn er 6 reeksen forumkleurstijlen, waaronder een donkere stijl.

Met behulp van deze plug-in kunt u eenvoudig moderne forums maken waar uw gebruikers kunnen deelnemen, ondersteuning kunnen krijgen en een bijdrage kunnen leveren. Gebruikers kunnen vragen plaatsen, antwoorden geven, stemmen, zich abonneren op onderwerpen en meldingen ontvangen, onderwerpen delen op sociale media, enz.

Pluspunten

 • Gratis beschikbaar met opties om functionaliteiten uit te breiden door betaalde add-ons te kopen.
 • Ingebouwde functies voor zoekmachineoptimalisatie (SEO), XML-sitemap, caching, antispam, enz.
 • Vlotte integratie met BuddyPress om meer sociale netwerkfuncties mogelijk te maken.

Nadelen

 • Alleen basisfuncties worden verleend in de gratis plug-in. U moet betalen voor geavanceerde functies zoals advertentiebeheer, peilingen, aangepaste velden voor gebruikers, privéberichten, enz.
 • De instellingen van de plug-in zijn een beetje ingewikkeld voor nieuwe gebruikers.

6. Asgaros Forum

Asgaros Forum plugin voor WordPress

Asgaros Forum plugin voor WordPress.

Asgaros Forum is een eenvoudige plug-in voor WordPress-forums die u op uw live website kunt gebruiken. Het is de beste forumplug-in voor iedereen die met gemak een lichtgewicht forumpagina op zijn bestaande sites wil toevoegen. Het is super eenvoudig in te stellen en voegt een uitgebreid discussiebord toe in WordPress.

Pluspunten

 • Eenvoudige en lichtgewicht forumplug-in voor zowel beginners als professionals.
 • Eenvoudige maar krachtige opties beschikbaar voor inhoudsbeheer, leden en machtigingen.
 • Forumstatistieken om u te laten zien hoe goed uw forum presteert.
 • Multisite-compatibele plug-in.

Nadelen

 • Het heeft geen extensies om meer functionaliteiten toe te voegen.

7. CM Answers

CM Answers forum plugin voor WordPress

CM Answers forum plugin voor WordPress.

Met CM Answers kunt u een krachtig Q&A (vraag en antwoord) discussieforum maken in WordPress. De standaard gratis plug-in wordt geleverd met voldoende functies om snel een Stack Exchange-achtig forum op uw website op te zetten.

Het stelt gebruikers in staat om vragen te plaatsen, de vragen te beantwoorden, te stemmen, bestanden te uploaden, op categorieën te abonneren, privéberichten te verzenden, enzovoort. Als beheerder kunt u vragen en antwoorden aanpassen, ongewenste inhoud filteren en de gebruikers beheren. Als u extra functies wilt, zoals anoniem posten en betalen, kunt u de plug-in-add-ons kopen.

Pluspunten

 • Integreert naadloos met de meeste WordPress-thema’s.
 • Gebruikers kunnen stemmen op vragen en antwoorden.
 • Premium-versie heeft veel meer functies, waaronder de mogelijkheid om het beste antwoord aan te duiden, profielen aan te maken, opmerkingen te maken, in te loggen op sociale media, enzovoort.

Nadelen

 • Uw forum is beperkt tot het Q&A-formaat.
 • De meeste handige functies zijn enkel beschikbaar in de premium-versie.
 • Sommige recensies op de pagina van de plug-in geven aan dat gebruikers het moeilijk vonden om te gebruiken.

8. WP Symposium Pro

WP Symposium Pro is een alternatief voor BuddyPress. Met deze plug-in kunt u uw eigen sociale netwerk maken. Net als bij BuddyPress of Facebook, kunnen uw gebruikers profielen en activiteiten aanmaken, vrienden toevoegen, e-mailwaarschuwingen instellen, deelnemen aan forums en meer.

De plug-in is ontworpen om te werken met elk WordPress-thema of elke plugin. Hiermee kunt u het toevoegen aan een bestaande WordPress-site.

Pluspunten

 • Zeer aanpasbaar door middel van shortcodes – verander gemakkelijk kleuren, lettertypen, knoppen, enz.
 • Optie om Premium-versie of individuele add-ons te kopen om functies toe te voegen. Premium-ondersteuning beschikbaar voor gebruikers van betaalde versies.
 • Documentatie met video’s is beschikbaar op de website van de plug-in om u op weg te helpen.

Nadelen

 • Veel handige functies hebben een premium abonnement nodig.

9. DW Question and Answer

Met DW Question and Answer kun je een compleet Q&A-systeem (vraag en antwoord) maken op je WordPress-site. Als je overweegt een systeem te maken zoals Quora of Stack Overflow, dan is DW Question and Answer de juiste plugin om mee te beginnen.

In tegenstelling tot normale forum-plugins, kunnen uw gebruikers stemmen op de antwoorden, zodat het beste antwoord bovenaan komt en de minder zinvolle antwoorden aan het einde.

Pluspunten

 • U kunt de gratis plugin gebruiken voor het maken van een eenvoudig vraag-antwoordsysteem. Gevorderde gebruikers kunnen de premium-versie kopen voor meer functies.
 • CAPTCHA-ondersteuning helpt u spam te bestrijden.
 • Ideaal om uw klanten/gebruikers te ondersteunen.

Nadelen

 • Met de gratis plugin kun je enkel een eenvoudig forum maken in vraag- en antwoordformaat.

10. Discussion Board

WordPress Discussion Board is een gratis plugin die u kunt gebruiken om een ​​forum te maken. Het is eenvoudig om de plugin te installeren en in te stellen, zodat iedereen een forum in WordPress kan bouwen zonder enige code aan te raken.

Met behulp van deze plugin kunt u het front-end registratie- en inlogsysteem toestaan ​​om meer gebruikers aan te trekken. Om spammen te voorkomen, heeft het opties om repost, moderatie voor opmerkingen, enzovoort te beperken.

Pluspunten

 • Discussiebordthema speciaal ontworpen om goed samen te gaan met de plug-in. Je kunt deze plug-in ook gebruiken met elk thema dat je leuk vindt.
 • Wordt geleverd met tal van handige shortcodes voor het weergeven van formulieren, lijst met onderwerpen, enz.
 • Een betaalde versie beschikbaar voor het toevoegen van meer opties en mogelijkheden.

Nadelen

 • De gratis versie mist krachtige opties. U moet hun premium-abonnement kopen voor veel handige functies.

Zo, dat zijn de 10 WordPress forum oplossingen die wij aanbevelen, elk met hun voor- en nadelen. Laat in de reacties hieronder weten wat jou ervaringen zijn met het opzetten van een WordPress forum.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *