Beginnen met het bol.com partnerprogramma

Beginnen met het bol.com partnerprogramma

Als je geld wil verdienen met je blog of website dan is één van de manieren waarop je dat kan doen affiliate marketing. Bij affliate marketing plaats je linken op je website of blog van een partnersite die producten of diensten verkoopt. Wanneer een van de bezoekers van je site klikt op zo’n link en een aanschaf doet krijg jij als affiliate partner een commisie van enkele procenten van de verkooppijs, of soms een vast bedrag.

Affiliate marketing is erg populair. Een van de redenen daarvoor is dat de affiliate partner geen risico’s neemt met dit soort van adverteren. Hij of zij moet enkel een bedrag betalen aan jou wanneer er effectief een verkoop is gebeurd. Zijn of haar winst is met andere woorden gegarandeerd. Daarom zijn er momenteel wel affiliate programma’s te vinden voor elk soort product of dienst dat je maar kan bedenken. Dat betekent dat er voor elke blog niche wel affiliate programma’s te vinden zijn.

het bol.com logo

Het bol.com logo.

Voor Nederland en België is een van de grootste affiliate programma’s het bol.com partnerprogramma. Zij hebben momenteel wel 50.000 affiliate partners (ook wel publishers genoemd). Een partner kan doorlinken naar zowat elk product dat op de bol.com website wordt verkocht. Daarbij kan de partner de informatie en foto’s van de bol.com website gebruiken om zijn eigen website op te maken.

Het plaatsen van affiliate linken is erg makkelijk. Je kan als partner op de bol.com website een klein zijbalkje activeren waarmee je een affiliate link kan maken voor elke pagina van de bol.com catalogus. Hierover verder meer.

Een van de populairste manieren om affiliate linken te plaatsen is door het schrijven van een review of bespreking van een product van bol.com. Daarin vertel je op een eerlijke manier waarom jij een product van bol.com aanbeveelt. Een populair format daarvoor is het schrijven van top 10 lijstjes.

Voorwaarden van het bol.com partnerprogramma

Een van de belangrijkste voorwaarden voor het bol.com programma is dat je blog of website voldoende uitgewerkt is. Je moet met andere woorden geen account aanvragen wanneer je nog maar net begint en je site nog onafgewerkt is.

Een andere voorwaarde is dat je website over eigen inhoud moet beschikken. Websites die al hun content kopiëren van bol.com of andere websites komen dus niet in aanmerking.

Bol.com zal je website pas aanvaarden als zij voldoende linken zien met hun eigen producten en website. Wanneer je website te veel afwijkt van het bol.com ecosysteem zal ze niet aanvaard worden.

Voor een uitgebreide lijst van de voorwaarden van het bol.com partnerprogramma kan je hier kijken. Wil je een social media kanaal gebruiken om partnerlinks te plaatsen kan je hier kijken naar de social media voorwaarden van bol.com.

Het commissiemodel van bol.com

De commissie die bol.com jou als partner betaalt is steeds een percentage van de verkoopprijs van een product. Voor verschillende productcategoriën hanteert bol.com verschillende percentages.

Groep Percentage
Goud

 • baby
 • baby- & peuterkleding
 • schoenen
 • ebooks
 • mooi & gezond
 • sieraden, horloges & accessoires

8%

Zilver

 • boeken
 • entertainment (dvd, muziek & games)
 • software
 • speelgoed
 • koken, tafelen & huishouden
 • dier
 • tuin & klussen
 • wonen & slapen
 • sport & vrije tijd
 • computer & elektronica accessoires

6%

Brons:

 • witgoed
 • bruingoed
 • computer- & gamehardware
 • mobiele telefonie
 • elektronica

3%

Merk op dat bol.com geen vergoeding betaalt voor cadeaubonnen, fotoboeken, abonnementen en voordeelbundels.

Hoe wordt jouw commisie uitbetaald?

Je commissie wordt maandelijks uitbetaald als het totale bedrag de 50 euro overschrijdt. Dit gebeurt op het rekeningnummer dat je opgeeft bij het aanmaken van je account. Merk op dat orders pas definitief worden bijgevoegd bij je account na 30 dagen. Elke klant van bol.com heeft immers 30 dagen retourrecht. Als een klant zijn aankoop binnen de 30 dagen terugstuurd naar bol.com komt jouw commisie op die aankoop te vervallen.

Voordelen van het bol.com partnerprogramma

Een van de belangrijkste voordelen van het bol.com partnerprogramma is de cookietijd die maar liefst 7 dagen duurt. Dat wil zeggen dat wanneer een klant via jouw website komt je een commissie krijgt voor alle producten die die bezoeker koopt binnen een termijn van 7 dagen. Die cookietijd komt wel te vervallen wanneer jouw bezoeker binnen die 7 dagen op een affiliate link heeft geklikt van een andere website of wanneer die bezoeker binnen die tijd op een reclamebanner van bol.com heeft geklikt.

Een ander groot voordeel van het partnerprogramma is dat jij als partner een commissie krijgt op elk product dat jouw bezoeker koopt bij bol.com. Je krijgt dus niet enkel maar een commissie op het product dat jij verkoopt maar op alles dat jouw bezoeker koopt binnen de 7 dagen.

Nog een voordeel is dat je binnen het partnerprogramma toegang hebt tot een vrij uitgebreide rapportering van je inkomsten, aantal orders, aantal kliks op je affiliate links en totale omzet. Je kan die informatie opvragen bekijken voor elke website die je binnen het programma hebt aangesloten apart.

Ook mooi meegenomen is dat je binnen je account verschillende websites kan opnemen. Voor elk van die websites moet je een aanvraag indienen wel.

Een laatste voordeel tenslotte is dat bol.com veel documentatie en tips publiceert voor haar partners. Hiervoor kan je het Partnerblog van bol.com raadplegen.

Aanmelden bij het partnerprogramma van bol.com

Aanmelden bij het programma doe je hier.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *